Rodbehandling i Odense

Hos Tandlægerne Skt. Anne Plads stræber vi efter at tilbyde smertefri rodbehandling.
Alle vores tandlæger har stor erfaring med rodbehandling af tænder.

Se priserBook en tid
Nyhed! Ny Cerec Kronebehandling Læs mere her

Smertefri Rodbehandling

Mange frygter tanken om at skulle have rodbehandling, og der findes mange rygter om at det gør utrolig ondt. Hos Tandlægerne Skt. Anne Plads gør vi alt hvad vi kan for at give dig en smertefri rodbehandling.

De fleste tænder rodbehandles, fordi bakterier trænger helt ind til tandens nerve via et dybt hul/cariesangreb i tandsubstansen. Bakterierne forårsager en betændelsesproces i tandens nerve, som med tiden gør, at tandens nerve dør.

I nogle tilfælde opdager man selv, at nerven har det dårligt, fordi man har smerter. I andre tilfælde diagnosticerer tandlægen det ud fra de kliniske fund og et røntgenbillede.

Når du er til dit regelmæssige tandtjek hos os, tjekker vi altid dine tænder for huller. Er du bekymret for at du har fået et hul i en tand, anbefaler vi at du bestiller tid hurtigst muligt, så vi kan behandle det inden det udvikler sig.

Effektive behandlinger til en pris alle kan betale

Henvisningspraksis i tand- mund- og kæbekirurgi

Centralt beliggenhed i Odenses største lægehus

Hvad er en rodbehandling?

Når man rodbehandler, fjerner man den betændte nerve og desinficerer roden, hvilket kan tage flere behandlingsseancer. Grunden til at foretage denne behandling er, at betændelsen med tiden vil brede sig til knoglen rundt om tanden og i visse tilfælde lave en tandbyld eller cyste. Jo længere man går med betændelsen, jo ringere er tandens prognose.

Ved behandlingen fjerner vi det betændte væv, glatter sider og kanter af i kanalerne, således at vævet afslutningsvis erstattes med et fyldningsmateriale. Nogle tænder har 1 kanal, mens andre har 4-5 kanaler. Nogle kanaler er fint lige – andre er krumme og irregulære. Disse kanaler kræver speciel træning af behandleren. Efter 6-12 måneder tages et kontrolrøntgenbillede.

Afhængig af tandens diagnose og behandlingsforløbet kan den rodbehandlede tand i visse tilfælde forsynes med den endelige erstatning med det samme. Andre gange er det en fordel at observere knoglens opheling efter afsluttet behandling.

Efter din rodbehandling

En rodbehandlet tand reagerer ikke på samme måde overfor tryk som en tand, der ikke er rodbehandlet. Det betyder, at man ubevidst kan komme til at overbelaste en rodbehandlet tand, så den flækker. Flækker tanden på langs, er der kun én udvej, og det er at trække tanden ud. Hvis tanden er meget svækket efter rodbehandlingen, anbefaler vi ofte, at den rodbehandlede tand forsynes med en krone. Så er risikoen for, at tanden flækker meget lille.

Vi har fokus på faglig viden og udvikling

Der er slet ikke plads nok her på Trust Pilot til at udtrykke min begejstring for Karen Juel Nissen og hendes personale. Da alle andre havde givet op på min sag (der skyldtes en anden aktørs sjusk)...
- Rikke Merton
Kvalitet og høj service. Blev godt taget imod af det venlige personale. Selve tandlægearbejdet var af høj kvalitet og jeg har været meget glad for den behandling jeg har fået. Kan helt klart anbefale...
- Hjalmer
Imødekommende og professionelt personal. Rigtig god service kan varmt anbefales!
- Anders
God og meget behagelig service/behandling
- Niclas Kalnæs

Kontakt os i dag

Leder du efter en god tandlæge og kæbekirurg i Odense, og ønsker du at høre nærmere om vores klinik og behandlinger? Så er du velkommen til at ringe til os på telefon 66 12 86 95.

Du kan også altid skrive til os via mail på info@tandlaegernesanktanne.dk eller i formularen overfor. Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Jeg er ikke en robot
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Book en tid

66 12 86 95