Paradentose

Paradentose er en meget udbredt tandsygdom i tændernes støttevæv, i fagsprog kaldet parodontitis. Vi tilbyder paradentose behandling så du kan blive smertefri.

Se priserBook en tid
Klinikken holder sommerferie i uge 30 & 31

Hvad er paradentose?

Paradentose er alvorlig tandkødsbetændelse, der har bredt sig ned til tandroden, kæbeknoglen og det støttevæv som tandroden er fæstnet i. Dette resulterer i tab af rodhindefibre samt en nedbrydning af kæbeknoglen, så tandkødslommen omkring tanden langsomt bliver dybere og dermed giver farlige bakterier frit spil. Uden behandling vil tænderne med tiden blive løse og til sidst falde ud – et scenarie vi alle gerne vil undgå.

De fleste danskere vil blive ramt af paradentose på et eller andet tidspunkt i deres liv. Det er dog ikke alle, der opdager det, før det er for sent, hvis de ikke går regelmæssigt til tandlæge, da tilstanden sjældent giver alvorlige symptomer før sent i sygdomsforløbet. Hos Tandlægerne Skt. Anne Plads er det en del af den regelmæssige undersøgelse, at vi kontrollerer, om du har tegn på paradentose.

Effektive behandlinger til en pris alle kan betale

Henvisningspraksis i tand- mund- og kæbekirurgi

Centralt beliggenhed i Odenses største lægehus

Hvad er symptomerne på paradentose?

Som nævnt, kan man let gå rundt med paradentose i lang tid, før man bliver klar over, at man er ramt at denne fremskredne form for tandkødsbetændelse. Det nytter ikke at vente med at gå til tandlægen, til man oplever voldsomme smerter, blødning eller løsning af tænderne. Kun ved hjælp af regelmæssige tjek hos tandlægen, hvor du får målt dine tandlommers dybde, kan du være helt sikker på, at dine tænder ikke er i fare for at blive løse og falde ud.

Døjer du med dårlig ånde, blødende tandkød eller løse tænder, bør du omgående bestille tid hos tandlægen, da dette kan være tegn på fremadskreden paradentose.

Forebyggende paradentose behandling

Hvis man vil forebygge paradentose, er det vigtigt, at man gør sig umage med den daglige rengøring af mund og tænder. Paradentose opstår oftest i de bagerste kindtænder, da optimalt renhold er svært at udføre her. Det er nødvendigt at supplere den daglige tandbørstning med brug af mellemrumsbørster, tandtråd og tandstikkere, så man får fjernet alle bakterier og dermed mindsker risikoen for tandkødsbetændelse og udviklingen af paradentose.

Når du får foretaget regelmæssigt tjek af dine tænder hos os, oplyser vi dig gerne om den bedst mulige paradentose behandling.

Sådan foregår paradentose behandling hos Tandlægerne Skt. Anne Plads

Når du besøger Tandlægerne Skt. Anne Plads, undersøger vi altid dine tænder for tegn på forandringer i tandkødet, så vi kan behandle og forebygge problemer. Undersøgelsen foregår ved, at vi måler tandkødslommernes dybde – en såkaldt pochemåling. Hvis der er tale om alvorlig paradentose, vil lommerne være dybe, og tanden vil derfor være i fare for at blive løs og falde ud.

Hvis der er tale om en mild form for tandkødsbetændelse, kan behandlingen foregå ved en almindelig tandrensning og instruktion i bedre renhold af tænderne. Er der tale om alvorlig paradentose, skal der igangsættes en paradentose behandling med en dybdegående rensning af tandkødslommerne og laves et behandlingsforløb, så du igen kan få et sundt tandkød og støttevæv for dine tænder.

Efter et vellykket forløb med paradentose behandling vil det sunde tandkød være genoprettet.

Har man én gang haft paradentose er der en øget risiko for, at det vil komme igen. Det er derfor vigtigt, at man er omhyggelig med mundhygiejnen, stopper med at ryge og jævnligt får foretaget paradentoseeftersyn hos tandlægen. Rygning øger risikoen for udvikling af paradentose, og sygdommen vil ofte være mere omfattende hos en ryger. Ligeledes ser man en øget tendens til paradentose hos folk med diabetes. Derfor husk at give alle dine sundhedsoplysninger, når du er til tandlæge, så vi kan hjælpe dig bedst muligt.

Vi har fokus på faglig viden og udvikling

Der er slet ikke plads nok her på Trust Pilot til at udtrykke min begejstring for Karen Juel Nissen og hendes personale. Da alle andre havde givet op på min sag (der skyldtes en anden aktørs sjusk)...
- Rikke Merton
Kvalitet og høj service. Blev godt taget imod af det venlige personale. Selve tandlægearbejdet var af høj kvalitet og jeg har været meget glad for den behandling jeg har fået. Kan helt klart anbefale...
- Hjalmer
Imødekommende og professionelt personal. Rigtig god service kan varmt anbefales!
- Anders
God og meget behagelig service/behandling
- Niclas Kalnæs

Kontakt os i dag

Leder du efter en god tandlæge og kæbekirurg i Odense, og ønsker du at høre nærmere om vores klinik og behandlinger? Så er du velkommen til at ringe til os på telefon 66 12 86 95.

Du kan også altid skrive til os via mail på info@tandlaegernesanktanne.dk eller i formularen overfor. Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Jeg er ikke en robot
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Book en tid

66 12 86 95