Faglig viden – hvis du vil vide mere

Vi hjælper dig med at passe godt på dine tænder

Se priserBook en tid

Effektive behandlinger til en pris alle kan betale

Henvisningspraksis i tand- mund- og kæbekirurgi

Centralt beliggenhed i Odenses største lægehus

Fakta om visdomstænder

Hvad er visdomstænder?

De fleste mennesker har fire visdomstænder, men det er ikke alle, der mærker noget til dem, da de i princippet kan ligge gemt i kæben hele livet, eller bryde uhindret frem ligesom vores øvrige tænder. Visdomstænder begynder typisk at bryde frem de sidste teenageår samt i tyverne, men kan i princippet bryde frem til sent i livet. Visdomstænderne er typisk længe om at komme frem, og ligger ofte forkert lejret ift. de øvrige tænder. Dette kan gøre, at der let kommer infektion omkring visdomstanden, det er derfor vigtigt at holde grundigt rent omkring den for at forebygge problemer. Visdomstænder der giver anledning til gentagende infektion og skader på nabotænderne bør fjernes. Overordnet er følgende vejledninger gældende.

Hvornår skal visdomstænder fjernes?

Hvis visdomstanden ligger skjult i kæben, uden at forstyrre, skal den selvfølgelig ikke fjernes. Er visdomstanden skyld i smerte eller sygdom, skal den fjernes, hvad end den er helt eller delvist frembrudt. Eksempler på situationer, hvor visdomstanden/tænderne skal fjernes:

  • Hvis der er hul i tanden, eller hvis der opstår hul i nabotanden pga. visdomstanden
  • Hvis der opstår en lomme omkring tanden, hvor der sætter sig bakterier, der kan medføre betændelse
  • Hvis visdomstanden gør skade på nabotanden ved at ”spise” af roden
  • Hvis der ligger en cyste i forbindelse med visdomstanden

Hvordan fjernes visdomstanden?

Har vi afgjort hos Tandlægerne Skt. Anne Plads, at én eller flere af dine visdomstænder skal fjernes, har vi to måder at gøre det på, nemlig simpel tandudtrækning og ved operation. Generelt gælder det, at visdomstænder, der er brudt helt frem, kan fjernes med simpel tandudtrækning, hvorimod tænder, der kun er delvist eller slet ikke brudt frem, skal fjernes ved en mindre operation.

Ligger visdomstanden nede i kæben, bedøves patienten, hvorefter der lægges et lille snit, så man får adgang til tanden. Hvis nødvendigt deles tanden i flere mindre dele og fjernes forsigtigt, inden tandkødet lukkes igen med et par små sting. Hele indgrebet er så godt som smertefrit, da man er fuldstændig bedøvet i munden.

Hos Tandlægerne Skt. Anne Plads har vi stor erfaring med og rutine i at fjerne visdomstænder, og vi hjælper dig gerne med at afgøre, hvorvidt netop dine visdomstænder udgør en trussel mod din mund- og tandsundhed og derfor skal fjernes. Har du fået anbefalet at få dine visdomstænder fjernet, er det en fordel at få dette gjort før du bliver midt i trediverne, da du her heler bedre og hurtigere Kontakt os i dag for at høre mere om visdomstænder.

Har du isninger i tænderne?

Et voldsomt jag! Skarpe og hurtige smerter. Isninger i tænderne er aldrig sjove. Selvom smerterne, der er forbundet med isninger i tænderne, som regel er kortvarige, er de voldsomme. Derfor er det også yderst ubehageligt, når de pludselige og uventede isninger opstår.

Hvorfor får man isninger i tænderne?

Når vi spiser og drikker, kommer vores tænder i tæt kontakt med de ting, vi kommer indenbords. De fleste gange er det en nydelse, men måske har du oplevet, at du ved indtag af noget sødt, surt, koldt eller varmt oplever ubehag i stedet for velbehag. Dette kan skyldes, at du har isninger i tænderne.

Isninger i tænderne kan opstå som følge af et hul, en dårlig fyldning eller en revne i en tand. Det er heller ikke ualmindeligt, at isninger opstår som konsekvens af, at du har børstet dine tænder for hårdt og dermed har blottet en eller flere tandhalse.

Mange mennesker oplever at have isninger i tænderne i mere eller mindre udbredt grad. Dog er der ingen tvivl om, at uanset hvor ofte du oplever denne jagende smerte, er det aldrig rart. Som med andre former for ubehag gælder det, at hvis du ofte har ondt i tænderne, bør du få det undersøgt. Isninger i tænderne kan umiddelbart virke som en lille ting, men hos Tandlægerne Skt. Anne Plads tager vi alle smerter seriøst, således at vi sammen kan finde en måde, hvorpå vi kan mindske dine smerter i forbindelse med isninger.

Gode råd til dig

Hvis dine isninger i tænderne blot opstår en gang imellem, og hvis du har fået af vide hos tandlægen, at smerterne ikke kræver konkret behandling, er der alligevel en række forholdsregler, du kan tage dig. Ønsker du at forebygge isninger i tænderne, er det først og fremmest en god idé at undgå et stort indtag af syreholdige mad- og drikkevarer. Derudover kan du med fordel børste dine tænder i en tandpasta uden for meget slibemiddel, men til gengæld gerne med et højt flourindhold. Så er du godt sikret mod isninger i tænderne.

Nu er der ingen undskyldning for at skippe tandlægebesøget

Regelmæssige tandtjek er vejen frem

Mange danskere, særligt studerende på SU, vælger tandlægebesøgene fra på grund af en stram økonomi. Selvom vi som tandlæger gør alt hvad vi kan for at overbevise disse mennesker om, at det på længere sigt langt bedre kan betale sig at forebygge jævnligt end at behandle når det går galt, er det desværre ikke altid nok. Mange patienter vil derfor opdage, at det kan blive en dyr affære, hvis man venter med at gå til tandlægen, til man oplever smerter i stedet for at møde op til de regelmæssige tandtjek.

Få indflydelse på prisniveauet af dit tandlægebesøg

Hos Tandlægerne Skt. Anne Plads har vi valgt at sætte fokus på økonomien i et tandlægebesøg og på denne måde gøre det muligt for unge, og andre med en stram økonomi, selv at få indflydelse på, hvor meget de vil af med ved et tandlægebesøg. Selvfølgelig er priserne på mange af de behandlinger, vi tilbyder, fastlagt af Sygesikringsoverenskomsten, men de behandlinger vi selv fastlægger prisen på, tilbyder vi i to prisklasser, så der er noget for alle pengepunge. Vi tager os tid til at give dig et prisoverslag på din behandling, så du selv kan beslutte, hvilken løsning der er den rette for dig.

Vi går ikke på kompromis med kvaliteten

Det skal dog understreges, at der ikke er tale om en “billig” og en “god” løsning i vores klinik. Vi kan stå inde for begge løsninger, men ønsker at tilbyde et billigere alternativ, så alle får mulighed for at opretholde et sundt tandsæt, uanset økonomi. Det synes vi er fair, når det drejer som om at være en god, men samtidig billig tandlæge. Vi går dog ikke på kompromis med kvaliteten. Selvom vi tilbyder prisvenlige behandlinger, kan du trygt stole på, at vi hos Tandlægerne på Skt. Anne Plads altid udfører tandlægearbejde, der lever op til alle gældende krav og standarder.

Sådan undgår du syreskader på dine tænder

Hvorfor får man syreskader?

Syreskader er et langt større problem i vores tid, end det var for bare 50 år siden, særligt blandt unge mennesker. Grunden til dette er, at mange unge indtager alt for mange syreholdige drikke, og at flaskerne i supermarkedet, med inspiration fra USA, generelt er blevet større. Syreholdige mad- og drikkevarer opløser tændernes beskyttende emalje, som ikke kommer tilbage, når den først er ætset væk. Langvarig syrepåvirkning kan resultere i, at tænderne simpelthen opløses, hvilket selvfølgelig ikke gør noget godt for ens smil.

Det skal du holde dig fra

Vil man undgå syreskader, skal man forsøge at begrænse sit forbrug af:

  • Juice
  • Sodavand
  • Energidrikke
  • Syrligt slik
  • Syrlige frugter

Cola er klart den værste synder, da den indeholder den mest ætsende syre. Mange tror fejlagtigt, at man bare kan skifte Colaen ud med en light-version og så undgå tandskader, men sukkerindholdet har intet at gøre med syreskader, og light-produkter er derfor lige så skadelige for tænderne som de almindelige produkter.

Generelle tips

Hvis du absolut ikke kan holde dig fra de syreholdige drikke, er der visse forholdsregler du kan træffe for at mindske skaden. Vælg fx altid en dåsesodavand frem for en flaske med skruelåg. Grunden til dette er, at jo mindre tænderne er i kontakt med den syreholdige væske jo bedre. Har man en dåsesodavand, der ikke kan lukkes, er man tvunget til at drikke den hurtigt, i modsætning til hvis man har en flaske, som man kan gå og drikke af over en hel dag. På denne måde undgår man, at tænderne ligger og sejler rundt i syre hele dagen. Derudover kan man også vælge at skylle sin mund med vand eller mælk, lige efter man har indtaget væske med et højt syreniveau, da dette er med til at neutralisere og dermed forebygge syreskader.

Slider du på dine tænder i søvne?

Hvordan ved man, om man skærer tænder?

Vågner du op om morgenen og føler dig uudhvilet? Oplever du voldsom spændingshovedpine, smerter og ømhed i kæberegionen eller problemer med at tygge ordentligt? Så er der desværre stor sandsynlighed for, at du skærer tænder i søvne og dermed slider unødvendigt på dine tænder.

Tænderskæren er en utrolig udbredt lidelse, og faktisk lider mange flere danskere af det, end statistikken afslører, da bevægelsen ikke altid er til at se eller høre. Nogle skærer højlydt tænder i løbet af natten, mens andre bare presser tænderne hårdt, men lydløst, sammen, hvorfor det kan være sværere at stille en diagnose.

Hvorfor er det skadeligt at skære tænder?

De fleste af os skærer tænder fra tid til anden, men ved langvarig, omfattende tænderskæren risikerer man, at tænderne nedslides fuldstændig. For meget pres på tænderne kan både løsne tænderne og forårsage revner. Når man skærer tænder, beskadiges emaljen, så tænderne bliver yderst følsomme over for påvirkning som fx kulde og varme.

Hvordan kan man bekæmpe tænderskæren?

Hos Tandlægerne Skt. Anne Plads anbefaler vi, at du møder op til dine regelmæssige tandlægetjek, så vi kan holde øje med, om du skærer tænder, og om der i så fald skal gøres noget ved problemet. Har din tænderskæren en negativ effekt på din tandsundhed, vil vi anbefale, at du får fremstillet en bideskinne, som du skal sove med om natten. En bideskinne tilpasses, så den passer præcis til dit tandsæt og fremstilles i et væld af forskellige materialer. Du skal sove med bideskinnen om natten, så du aflaster tyggemusklerne og på den måde undgår at slide dine tænder fuldstændig ned. Når du ikke har bideskinnen i munden, skal den opbevares i den beholder, vi udleverer den i, og du skal altid huske at gøre den grundigt rent inden du sætter den på plads i munden igen.

Er du i tvivl om, hvorvidt du kunne have behov for en bideskinne, er du altid velkommen til at kigge forbi Tandlægerne Skt. Anne Plads. Vi giver gerne en professionel vurdering, så du kan tage stilling til, om en bideskinne er den rigtige løsning for dig.

Lær dit barn at gå til tandlægen

Som forældre ønsker man altid det bedste for sine børn, og derfor ønsker man selvfølgelig også udelukkende at give sine gode vaner videre – at spise sundt, at dyrke motion og at passe godt på sig selv. Dårlige vaner, som fx rygning, sukkerafhængighed eller tandlægeskræk ønsker man ikke skal gå i arv, og derfor har man som forælder et ansvar for at lære sine børn om kroppen og sundhed allerede tidligt i livet. Er du i tvivl om, hvordan du starter dialogen med dit barn, bringer vi her et indlæg om, hvordan man lærer sit barn at gå til tandlægen uden frygt.

Læs bøger om emnet

Gå på biblioteket med dit barn og lån en god stak bøger om tandlæger og tandpleje – både faglitteratur og skønlitteratur. At læse en bog sammen er en god måde at introducere barnet til tandlægen på, da han/hun på denne måde kan udforske emnet i sikkerhed hjemme på sofaen. Vælg gerne bøger, hvor tandlægebesøget bliver beskrevet ned i mindste detalje, så dit barn er forberedt på hvad der skal ske, hvorfor tandlægen gør, som han gør, og hvorfor hans behandling er vigtig for vores sundhed.

Gør tandpleje til en leg

Når dit barn har forstået, hvorfor det er vigtigt at passe godt på sine tænder, er der mange ting du kan gøre for at forvandle den daglige tandplejerutine til en sjov leg. Lad fx altid dit barn vælge sin egen tandbørste ud fra det væld af farverige, flotte tandbørster med motiver fra børnenes yndlingstegnefilm, som findes på supermarkedets hylder. At børste tænder med en “Frost-tandbørste” eller en “Biler-tandbørste” vil helt sikkert gøre rutinen lettere for både dig og dit barn. Derudover elsker børn også lege og konkurrencer, og du kan derfor med fordel lave en lille sang eller sætte en timer, der passer med det antal minutter barnet skal børste for at holde sine tænder pæne og rene.

Giv ikke din egen frygt videre

Når du har fået etableret nogle gode tandplejerutiner hos dit barn, er det vigtigt, at du ikke gør noget for at spolere disse. Lider du fx af tandlægeskræk, må du aldrig vise dette overfor dit barn. Børn er yderst modtagelige, så hvis de ser, at du frygter for at lægge dig i tandlægestolen, vil de højst sandsynligt selv påtage sig denne irrationelle frygt, og det ville jo være synd!

Hos Tandlægerne Skt. Anne Plads lægger vi stor vægt på at udføre tandpleje i børnehøjde, så børnene får en både tryg og sjov oplevelse i tandlægestolen. Vi giver gerne anvisninger, hvis vi ser, at der er mulighed for forbedring af tandplejen, men først og fremmest er vi der for at gøre dit barn fortroligt med en god mund- og tandhygiejne tidligt i livet og på den måde skabe de bedst mulige forudsætninger for dit barns sundhed.

Fem ting du altid skal have på dit badeværelse

Daglig tandpleje

Det er den daglige forebyggende tandpleje, der bedst hjælper dig med at opretholde en sund mund- og tandhygiejne. Derfor er det vigtigt at have udstyret til det i orden og ikke at sløse med de daglige ritualer. Hos Tandlægerne Skt. Anne Plads guider vi dig her til, hvad du altid skal have stående klar på dit badeværelse for at have de bedste forudsætninger for flotte, sunde tænder.

1. Tandbørste

Tandbørsten er selvfølgelig det vigtigste, men det er ikke helt ligegyldigt, hvilken tandbørste du vælger. Vælg altid en blød tandbørste med et børstehoved, der passer til størrelsen af din mund. Om du benytter dig af en almindelig eller en elektrisk tandbørste er underordnet, men det er vigtigt, at du ikke børster for hårdt, da du ellers risikerer at skade den beskyttende emalje.

2. Tandpasta

Når det kommer til tandpasta, er det vigtigt at vælge en variant med et godt indhold af fluor i. I store mængder er fluor farligt, men i den dosis der er i tandpasta, har det den effekt, at det styrker tændernes emalje mod bakterie- og syreangreb.

3. Tandtråd

At børste tænder er ikke det eneste vigtige middel til at styrke tændernes sundhed. Det er ikke alle steder, at tandbørsten kan nå ind, når der børstes, og man bør derfor altid supplere med tandtråd eller tandstikkere, så man kan fjerne madrester og andre bakterier mellem tænderne. Du kan både bruge tandtråd på rulle eller tandtråd, der er sat fast på en holder, der samtidig fungerer som tandstik. Begge dele er gode, det vigtige er bare, at du husker at gøre tandtråd til en fast del af din daglige tandplejerutine.

4. Solotandbørste

Der er ikke mange, der benytter sig af solotandbørster, men det kan faktisk være nødvendigt, hvis man ønsker at børste sine kindtænder eller andre steder, hvor den almindelige tandbørste ikke kan komme ind. Den er desuden også god, hvis man har bøjle, broer eller proteser, der har brug for ekstra rengøring.

5. Tungeskraber

Hvis man vil være sikker på en god og frisk ånde, kan man slutteligt overveje at investere i en tungeskraber. Skraberen er designet efter tungens form og trækkes forsigtigt over tungen, indefra og ud, for på denne måde at fjerne bakteriebelægninger.

Daglig tandpleje – vejen til sunde tænder hele livet

Det er ikke for sjov, at vi fra barnsben lærer, at vi skal børste vores tænder både morgen og aften. Vores tænder har en vigtig opgave i at fungere som redskab, når vi spiser mad, og for at kunne varetage denne opgave, er det essentielt, at tænderne bliver plejet. Udover at være funktionelle udgør tænder desuden en markant del af vores udseende, hvorfor funktion og tandæstetik bør gå hånd i hånd. For hvem vil ikke gerne have sunde og pæne tænder hele livet?

Sådan sikrer du dig sunde tænder

Indimellem kan det være fristende at springe en tandbørstning over. Enten fordi man er træt, fordi man ikke orker eller af en helt tredje grund. Men lad dig ikke friste; kommer du først ud af din daglige rutine, er der større risiko for, at du falder i igen på et andet tidspunkt.

At børste sine tænder to gange dagligt skal ikke undervurderes. Tænk engang på hvor meget mad og drikke, dine tænder kommer i kontakt med i løbet af en hel dag. Gennem tandbørstning fjernes disse bakterier, som måtte have ophobet sig i løbet af dagen og natten. Og udvider man tiden foran spejlet med en omgang rensning med tandtråd – hvilket vi som tandlæger i høj grad anbefaler – fjernes endnu flere af de genstridige bakterier, som har fundet vej ind imellem dine tænder. Husker du således at foretage god daglig forebyggelse, er du godt beskyttet mod karies og andre ubehagelige tandsygdomme.

Hos Tandlægerne Skt. Anne Plads ønsker vi at vores store viden og brede erfaring om tænder, skal komme dig til gode. Vi vil derfor gerne hjælpe dig til bedre daglig tandpleje således, at du sikrer dig, at du har sunde tænder hele livet. Du er velkommen til at kontakte Tandlægerne på Skt. Anne Plads – vi giver dig individuel vejledning i daglig tandpleje.

Kost og tænder

Sunde og stærke tænder får man ved at holde dem fri for bakteriebelægninger.

Der skal sunde og stærke tænder til for at kunne spise grønt og groft. Sunde og stærke tænder får man ved at holde dem fri for bakteriebelægninger, så man undgår caries (huller i tænderne), tandkødsbetændelse og paradentose (de løse tænders sygdom). Bakteriebelægninger dannes på tændernes overflade. En del bakterier bliver slidt af, når man spiser grønt og groft og bruger sine tænder. Men i mellemrummene og ved tandkødsranden kan bakteriebelægningerne vokse sig tykke og kraftige, hvis man ikke er omhyggelig med tandbørste og tandtråd. Der kan ikke gå hul i en helt ren tand, men spiser man hele tiden sukker og søde sager, er det svært at undgå.

Hvad får du ud af at gå regelmæssigt til tandlæge?

Du får tjekket tænder og mund af en professionel. Du kan nemlig godt have et hul, tandkødsbetændelse eller en ødelæggende visdomstand uden at mærke noget særligt til det selv.

Du kan få renset dine tænder grundigt.

  • Du kan få bremset små problemer i opløbet, inden de pludselig giver smerter i både mund og pengepung.
  • Du får gode råd om, hvordan du holder dine tænder rene og din mund frisk.
  • Du nedsætter risikoen for at miste dine tænder senere i livet. Konsekvenserne ved kun at have få tænder i munden er bl.a. nedsat tyggeevne, læspen, ekstra slid på de resterende tænder samt problemer med sammenfald i den nederste del af ansigtet, så man ser ældre ud.
  • … og så er de regelmæssige besøg faktisk billigere i længden.

Det betaler sig i længden!

Hvis fx et hul får lov at udvikle sig og ender med at gå ned i nerven, bliver det nødvendigt med en rodbehandling. En rodbehandling svinger meget i pris, alt efter hvilken tand der er tale om, og hvor slemt det står til. Men en rodbehandling kræver som regel også røntgenbilleder, bedøvelse, stift og fyldning, og ifølge tal fra Sundhed.dk bliver den samlede pris kun yderst sjældent under 1.000 kr.

Til sammenligning kan du for 1.080 kr., som en rodbehandling kun sjældent vil begrænse sig til, få fire regelmæssige undersøgelser, inkl. tandrensninger, hvis du er mellem 18 og 25 år.

Den bedste forsikring mod tandsmerter og store tandlægeregninger er at gå regelmæssigt til tandlæge og i øvrigt have en god mundhygiejne!

Ny undersøgelse: Unge dropper tandlægen

Mange unge er ikke meget for at lægge sig i tandlægestolen. Det viser en helt ny undersøgelse, som Voxmeter har gennemført for Tandlægeforeningen. Tallene afslører, at hele 17 procent af de 18-25-årige kun går til tandlæge hvert andet år, sjældnere eller aldrig. Bekymrende, mener Tandlægeforeningen, som nu lancerer en kampagne, der skal ændre denne tendens.

En bytur eller et tandlægeeftersyn? Det koster nogenlunde det samme. Og selvom de fleste unge vælger at passe det regelmæssige tandeftersyn, springer næsten hver femte ung tandlægetiden over, hvilket kan gå udover de unges tandsundhed.

“De unge der går til tandlæge hvert andet år eller sjældnere risikerer at udvikle tandsygdomme som caries og syreskader. Men regelmæssige tandeftersyn gør det muligt at opdage tandsygdomme i tide, inden de udvikler sig til noget alvorligt,” fastslår Tandlægeforeningens formand Freddie Sloth-Lisbjerg.

Følg med i vores arbejde med et intraoralt kamera

Ny teknologi gør det muligt at følge med i behandlingen

Mange af de patienter, der lider af odontofobi, oplever frygt fordi de ikke har kontrol over, eller kan følge med i, hvad der sker i deres mund, når de ligger i tandlægestolen. Med den nyeste teknologi i tandlægebranchen, det intraorale kamera, tilbyder vi hos Tandlægerne Skt. Anne Plads at tage billeder af dine tænder før, under og efter behandlingen, så du hele tiden kan følge med i vores arbejde.

25 x forstørrelse

Det intraorale kamera er et lille blyantsformet kamera, der let og smertefrit kan bevæges rundt i alle mundhulens kroge og sende billeder direkte op på en skærm, som du som patient så kan følge med i. Kameraet gør det muligt at forstørre billederne af dine tænder med helt op til 25 gange, så vi kan komme helt tæt på eventuelle problemer og skader, som muligvis ikke var blevet opdaget ved almindelig behandling.

Få det fulde overblik over indgrebet

På denne måde får du mulighed for at blive inddraget i vores arbejdsproces, samt at få en visuel forklaring på de beslutninger vi træffer i forhold til din mund- og tandsundhed. At få det store overblik over tandlægens arbejde og have mulighed for at sige fra, hvis der er noget man ikke føler sig helt tilpas med, er særligt godt nyt for dem, der lider af tandlægeskræk.

Gør det muligt at opdage problemer i tidlige stadier

Det intraorale kamera gør det endnu lettere for os tandlæger at opdage begyndende problemer, før de udvikler sig til noget stort, så vi kan gribe ind i tide til at komme problemerne til livs. Arbejdet med det lille, blyantslignende kamera er intuitivt og simpelt og øger patientens forståelse af eventuelle tandproblemer og behandlingsmuligheder. Billederne gemmes digitalt og gør det muligt at sammenligne før- og efterbilleder, så man kan se hvilken effekt behandlingen har haft.

Røntgen – et vigtigt redskab for tandlægen

Ikke alt kan ses med det blotte øje. Og selvom vi tandlæger hos Tandlægerne på Skt. Anna Plads mener at kunne se meget, kan heller ikke vi se alt. Derfor er det heldigt, at vi i dag – i højere grad end nogensinde før – har midlerne til at undersøge dine tænder med røntgen. Røntgenstråler har en unik evne til at trænge gennem menneskekroppens væv, så det på billeder er muligt at se alt fra tænder til knogler. Røntgenundersøgelse er altså en god mulighed for tandlægen for at få syn for sagen.

Til røntgenundersøgelse hos tandlægen

Når du går til dine almindelige tandeftersyn hos tandlægen, er det ikke altid, at du skal have foretaget en røntgenundersøgelse. Kun i tilfælde af at tandlægen har brug for et røntgenbillede for at afgøre, hvorvidt der er sygdom i dine tænder eller knogler, vil du skulle have taget et røntgenbillede. Det kan også være brugbart for tandlægen at tage et røntgenbillede for at se, hvordan en given behandling har hjulpet.

Der er flere måder at foretage en røntgenundersøgelse på. Hos Tandlægerne på Skt. Anna Plads anvender vi blandt andet digital røntgen, som er en tidsbesparende, sund og nem måde at tage et røntgenbillede på. Vi benytter os tilmed af panoramarøntgen, der har den åbenlyse fordel at kunne give et stort overblik over såvel alle dine tænder som den omkringliggende knogle. Hvorvidt du skal have taget digital røntgen eller panoramarøntgen afgøres ud fra din specifikke situation.

Når tandlægen på et røntgenbillede kan se dine tænder og knogles tilstand, skyldes det røntgenstrålers egenskaber. Stråling kan umiddelbart synes farligt, men ikke desto mindre er det blevet påvist, at de mængder stråling, du udsættes for ved en røntgenundersøgelse, ikke har nogen skadelig effekt på din krop. Derfor kan du trygt få taget et røntgenbillede. Et røntgenbillede er nemlig et vigtigt redskab for tandlægen i forsøget på at sikre dine tænders ve og vel.

Behandlingsplan

På klinikken tilbyder vi, udover løbende tandbehandling, også at udarbejde en mere langsigtet plan for, hvordan vi sammen sikrer dig stærke og sunde tænder hele livet. Undersøgelser viser at 98 ud af 100 tænder mistes på grund af skadelige bakterier, og kun 2 ud af 100 tænder mistes på grund af traumer/ulykker. Derfor giver det god mening at forebygge og behandle tandsygdomme.

En behandlingsplan giver dig overblik over dine tænders tilstand, samt en økonomisk klarhed over investeringsbehovet på kort, mellemlang og lang sigt.

Planen for behandlingen af dine tænder kan ofte opdeles i flere faser: en akut, hvor evt. smerter og generende tilstande afhjælpes, en fase hvor caries og tandkødsproblemer behandles og den afsluttende fase, hvor tandsættets tyggefunktion og æstetik genopbygges og sikres, så du kan bevare dine tænder sunde hele livet.

Formålet med din behandlingsplan:

  • Sikre dit tandsæt nu og på langt sigt
  • Varetage dine ønsker og behov
  • Genskabe en god tyggefunktion
  • Forebygge og behandle tandskader og sygdomme i mundhulen
  • Tilgodese optimal æstetik

Til udarbejdelsen af din individuelle behandlingsplan foretager vi:

  • En god dialog om dine ønsker og behov
  • En grundig klinisk undersøgelse
  • Optagelse af nødvendige røntgenfotos
  • Eventuelt fremstilling af modeller og kliniske fotos
  • Diagnostik af behandlingskrævende tilstande
  • Udarbejdelse af økonomisk overslag

En god dialog giver et godt resultat

Et vellykket resultat afhænger i høj grad af, at patient og tandlæge samarbejder. Vi tager os tiden til at informere dig, så vi har en fair og saglig dialog om dit behandlingsbehov. Du får også vejledning om, hvad du selv kan gøre for, at vi sammen opnår et godt resultat.

Vi har fokus på faglig viden og udvikling

Der er slet ikke plads nok her på Trust Pilot til at udtrykke min begejstring for Karen Juel Nissen og hendes personale. Da alle andre havde givet op på min sag (der skyldtes en anden aktørs sjusk)...
- Rikke Merton
Kvalitet og høj service. Blev godt taget imod af det venlige personale. Selve tandlægearbejdet var af høj kvalitet og jeg har været meget glad for den behandling jeg har fået. Kan helt klart anbefale...
- Hjalmer
Imødekommende og professionelt personal. Rigtig god service kan varmt anbefales!
- Anders
God og meget behagelig service/behandling
- Niclas Kalnæs

Kontakt os i dag

Leder du efter en god tandlæge og kæbekirurg i Odense, og ønsker du at høre nærmere om vores klinik og behandlinger? Så er du velkommen til at ringe til os på telefon 66 12 86 95.

Du kan også altid skrive til os via mail på info@tandlaegernesanktanne.dk eller i formularen overfor. Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Jeg er ikke en robot
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Book en tid

66 12 86 95