Tandrensning og tandpleje Odense

Effektiv tandrensning og forebyggelse af tandsten

Vi har åbent!

Du kan fortsat trygt gå til tandlæge som tidligere ifølge sundhedsstyrelsen.

Vi følger strenge hygiejniske retningslinjer.

Tandrensning & tandpleje i Odense

Vores tandplejere udfører tandpleje i Odense og jævnlige tandrensninger, som mindsker risiko for caries-angreb og paradentose. Bevar din tandsundhed med et tandtjek og en tandrensning. Vores tandplejere på klinikken sikrer dig den bedste rådgivning om forebyggelse og vedligeholdelse af dine tænder.

Derfor er det vigtigt at fjerne tandsten

Langt de fleste voksne mennesker danner tandsten. Tandsten er kalk fra spyttet, der sammen med plak dvs. belægningen på tænderne omdannes til tandsten. Hvis tandsten ikke bliver fjernet regelmæssigt, bliver tandkødet irriteret og bløder (tandkødsbetændelse), derfor er det vigtigt med en grundig tandrensning med jævne mellemrum. Sammen finder vi frem til, hvad dit behov for tandrensning er.

Få fjernet tandsten med en tandrensning

Tandsten sidder typisk især på forsiden af overkæbekindtænderne (de bagerste) og bag underkæbefortænderne og mærkes med tungen som en ru overflade. Tandsten findes også ved paradentose i tandkødslommerne. Under tandsten kan der ikke udvikles caries, men ulemperne ved at lade tandsten sidde på dine tænder er større end fordelen ved ikke at kunne få et hul det pågældende sted, hvorfor tandsten bør fjernes regelmæssigt.

Instruktion i pleje af tænder

Det kræver fingerfærdighed at børste tænderne rigtigt. For at du skal have et livslangt velfungerende tandsæt bør der følges op på tandbørstningen af en professionel. For mange er en el-tandbørste et godt valg til renhold af tænderne suppleret med en eller flere hjælpemidler til renhold imellem tænderne.

Det er vigtigt at understrege, at en tandbørste, hvad enten det er en el-tandbørste eller en manuel, IKKE kan holde helt rent imellem dine tænder.

Det er derfor, tandtråd, soft picks eller lignende også skal bruges som supplement. Du kan få råd og vejledning af en af vores dygtige tandplejere eller klinikassistenter i, hvad der passer godt til netop dit tandsæt.

Bruger du den korrekte børstemetode?

Det er ikke kun børn, der har behov for regelmæssig korrektion af børstemetoden, men også voksne kan ofte drage nytte af et par tips, da der er mange faktorer, der spiller ind på børsteresultatet. Hvis du for eksempel har gigt i fingrene, kræver det, at skaftet på tandbørsten er størst muligt. For mange hjælper det med en el-børste, da den gør det meste af arbejdet, og du blot skal flytte tandbørsten fra tand til tand samt vinkle den rigtigt. Hvis du mister en tand, eller du får paradentose, skal børstemetoden tilrettes din mund.

Tjek din tandbørstning

Indfarvning med rød farve eller sladdertabletter, som de også kaldes, kender mange fra skoletiden. Den røde farve sætter sig i plakken og viser for dig, hvor du skal bruge mere tid med renhold. Vi bruger det både på klinikken og som hjælpemiddel til dig derhjemme.

Tandlægerne Skt. Anne Plads er en tandlæge- og specialtandlægepraksis i moderne og trygge rammer i hjertet af Odense. Vi er opdateret på den nyeste faglige viden og tilbyder holdbare behandlinger til fair priser.


Effektiv behandling til en fair pris


Henvisningspraksis i tand-, mund- og kæbekirurgi


Central beliggenhed i Odenses største lægehus