Akut tandlæge Odense

Få akut tandlægehjælp, hvis uheldet er ude

Akut tandhjælp

Ved akut brug for tandlægehjælp kontakt da klinikken med det samme. Vi tilstræber at tilbyde smertelindrende behandling samme dag. Da der kan forekomme ventetid, anbefaler vi, at man ringer hurtigst muligt.

Ring: 66 12 86 95

Gode råd, hvis uheldet er ude

Tandpine

Hvis tandpinen er vedvarende, rens da munden med vand. Forsøg desuden rensning med tandtråd, da årsagerne kan være madrester mellem tænderne. Hvis tandpinen er vedvarende, skal du opsøge tandlæge.

Knækket/brækket tand

Henvend dig til en tandlæge hurtigst muligt. Rens området med vand for at fjerne snavs/skidt. Et koldt omslag vil dæmpe evt. hævelse. Husk at gemme tanden eller fligen af tanden fugtigt (evt. mælk/saltvand), og medbring den til tandlægen.

Udslåede, løse/skæve tænder

MÅ IKKE sættes på plads, da dette skal gøres af en tandlæge. Det anbefales at opbevare en udslået tand i munden, i mælk eller i sterilt fysiologisk saltvand og opsøge tandlæge hurtigst muligt. Er din normale tandlæge lukket, kontakt da lægevagten eller tandlægevagten. Lægevagten har mulighed for at henvise dig til skadestuen, hvor du kan få hjælp, hvis du har slået en tand ud. Udslåede tænder skal sættes på plads i løbet af de første timer efter at skaden er opstået.

Brud på kæben

Har du mistanke om, at du har et brud på kæbeknoglen skal du i dagtiden kontakte din egen tandlæge eller alment praktiserende læge. Er skaden opstået uden for åbningstiden, skal du tage kontakt til lægevagten. De har mulighed for at henvise dig til skadestuen.

I forbindelse med brud på kæbeknoglen vil sammenbiddet ofte føles forkert. Brug et koldt omslag til at forbygge hævelse, stop med at spise til du er blevet undersøgt, og nøjes med at indtage væske.

Bid i tunge eller læbe

Brug en ren klud som kompres på området, hårdt vedvarende pres stopper blødningen. Reducer hævelsen med et koldt omslag. Hvis blødningen ikke stopper, bør du opsøge tandlæge eller lægevagten.

Uden for klinikkens åbningstid henvises til Tandlægevagten:

  • Tandlægevagten i Region Syddanmark
  • Heden 7 - 3. sal
  • 5000 Odense C
  • 65 41 45 51

Åbningstider: lørdag, søn- og helligdage.

Telefonen er åben fra kl. 9.00-12.00.

Behandling foregår i tidsrummet 10.00-12.00.

Tandlægerne Skt. Anne Plads er en tandlæge- og specialtandlægepraksis i moderne og trygge rammer i hjertet af Odense. Vi er opdateret på den nyeste faglige viden og tilbyder holdbare behandlinger til fair priser.


Effektiv behandling til en fair pris


Henvisningspraksis i tand-, mund- og kæbekirurgi


Central beliggenhed i Odenses største lægehus