Slider du på dine tænder i søvne?

Hvordan ved man om man skærer tænder?

Vågner du op om morgenen og føler dig uudhvilet? Oplever du voldsom spændingshovedpine, smerter og ømhed i kæberegionen eller problemer med at tygge ordentligt? Så er der desværre stor sandsynlighed for, at du skærer tænder i søvne og dermed slider unødvendigt på dine tænder.

Tænderskæren er en utrolig udbredt lidelse, og faktisk lider mange flere danskere af det, end statistikken afslører, da bevægelsen ikke altid er til at se eller høre. Nogle skærer højlydt tænder i løbet af natten, mens andre bare presser tænderne hårdt, men lydløst, sammen, hvorfor det kan være sværere at stille en diagnose.

Hvorfor er det skadeligt at skære tænder?

De fleste af os skærer tænder fra tid til anden, men ved langvarig, omfattende tænderskæren risikerer man, at tænderne nedslides fuldstændig. For meget pres på tænderne kan både løsne tænderne og forårsage revner, og når man skærer tænder beskadiges emaljen desuden, så tænderne bliver yderst følsomme over for påvirkning som fx kulde og varme.

Hvordan kan man bekæmpe tænderskæren?

Hos Tandlægerne Sankt Anne Plads anbefaler vi, at du møder op til dine regelmæssige tandlægetjek, så vi kan holde øje med, om du skærer tænder, og om der i så fald skal gøres noget ved problemet. Har din tænderskæren en negativ effekt på din tandsundhed, vil vi anbefale, at du får fremstillet en bideskinne, som du skal sove med om natten. En bideskinne tilpasses, så den passer præcis til dit tandsæt og fremstilles i et væld af forskellige materialer. Du skal sove med bideskinnen om natten, så du aflaster tyggemusklerne og på den måde undgår at slide dine tænder fuldstændig ned. Når du ikke har bideskinnen i munden, skal den opbevares i den beholder, vi udleverer den i, og du skal altid huske at gøre den grundigt rent inden du sætter den på plads i munden igen.

Er du i tvivl om, hvorvidt du kunne have behov for en bideskinne, er du altid velkommen til at kigge forbi Tandlægerne Skt. Anne Plads. Vi giver gerne en professionel vurdering, så du kan tage stilling til, om en bideskinne er den rigtige løsning for dig.

Effektiv behandling i trygge rammer
- til en fair pris!

Kontakt

Tandlægeselskabet Karen Juel Nissen ApS
Skt. Anne Plads 2, 2
5000 Odense C
Tlf: 66128695
info@tandlaegernesanktanne.dk

Åbningstider

8.00 – 15.00 Mandag
8.00 – 17.00 Tirsdag
8.00 – 15.00 Onsdag
8.30 – 18.00 Torsdag
8.00 – 15.00 Fredag

Find os