Røntgen – et vigtigt redskab for tandlægen

Ikke alt kan ses med det blotte øje. Og selvom vi tandlæger hos Tandlægerne på Skt. Anna Plads mener, at kunne se meget, kan heller ikke vi se alt. Derfor er det heldigt, at vi i dag – i højere grad end nogensinde før – har midlerne til at undersøge dine tænder med røntgen. Røntgenstråler har en unik evne til at trænge gennem menneskekroppens væv, således at det på billeder er muligt at se alt fra tænder til knogler. Røntgenundersøgelse er altså en god mulighed for tandlægen for at få syn for sagen.

 

Til røntgenundersøgelse hos tandlægen

Når du går til dine almindelige tandeftersyn hos tandlægen, er det ikke altid, at du skal have foretaget en røntgenundersøgelse. Kun i tilfælde af at tandlægen har brug for et røntgenbillede for at afgøre, hvorvidt der er sygdom i dine tænder eller knogler, vil du skulle have taget et røntgenbillede. Det kan også være brugbart for tandlægen, at tage et røntgenbillede for at se, hvordan en given behandling har hjulpet.

Der er flere måder at foretage en røntgenundersøgelse på. Hos Tandlægerne på Skt. Anna Plads anvender vi blandt andet digital røntgen, som er en tidsbesparende, sund og nem måde at tage et røntgenbillede på. Vi benytter os tilmed af panoramarøntgen, der har den åbenlyse fordel at kunne give et stort overblik over såvel alle dine tænder som den omkringliggende knogle. Hvorvidt du skal have taget digital røntgen eller panoramarøntgen afgøres ud fra din specifikke situation.

Når tandlægen på et røntgenbillede kan se dine tænder og knogles tilstand, skyldes det røntgenstrålers egenskaber. Stråling kan umiddelbart synes farligt, men ikke desto mindre er det blevet påvist, at de mængder stråling, du udsættes for ved en røntgenundersøgelse, ikke har nogen skadelig effekt på din krop. Derfor kan du trygt få taget et røntgenbillede. Et røntgenbillede er nemlig et vigtigt redskab for tandlægen i forsøget på at sikre dine tænders ve og vel.

I tilfælde af spørgsmål til røntgen er du altid velkommen til at kontakte os.

 

Links:

https://tandlaegernesanktanne.dk/tandlaeger/

https://tandlaegernesanktanne.dk/digital-rontgen/

https://tandlaegernesanktanne.dk/panoramarontgen/

https://tandlaegernesanktanne.dk/kontakt/

Effektiv behandling i trygge rammer
- til en fair pris!

Kontakt

Tandlægeselskabet Karen Juel Nissen ApS
Skt. Anne Plads 2, 2
5000 Odense C
Tlf: 66128695
info@tandlaegernesanktanne.dk

Åbningstider

8.00 – 15.00 Mandag
8.00 – 17.00 Tirsdag
8.00 – 15.00 Onsdag
8.30 – 18.00 Torsdag
8.00 – 15.00 Fredag

Find os