ingen undskyldninger tandlæge

Nu er der ingen undskyldning for at skippe tandlægebesøget

Regelmæssige tandtjek er vejen frem

Mange danskere, særligt studerende på SU, vælger tandlægebesøgene fra på grund af en stram økonomi. Selvom vi som tandlæger gør alt hvad vi kan for at overbevise disse mennesker om, at det på længere sigt langt bedre kan betale sig at forebygge jævnligt end at behandle når det går galt, er det desværre ikke altid nok. Mange patienter vil derfor opdage, at det kan blive en dyr affære, hvis man venter med at gå til tandlægen, til man oplever smerter i stedet for at møde op til de regelmæssige tandtjek.

tandpleje sunde tænder

Sådan undgår du syreskader på dine tænder

Hvorfor får man syreskader?

Syreskader er et langt større problem i vores tid, end det var for bare 50 år siden, særligt blandt unge menneske. Grunden til dette er, at mange unge indtager alt for mange syreholdige drikke  og at flaskerne i supermarkedet, med inspiration fra USA, generelt er blevet større. Syreholdige mad- og drikkevarer opløser tændernes beskyttende emalje, som ikke kommer tilbage, når det først er ætset væk. Langvarig syrepåvirkning kan resultere i, at tænderne simpelthen opløses, hvilket selvfølgelig ikke gør noget godt for ens smil.

tandlæge første tid

Din første tid hos en ny tandlæge

Når du skal finde en ny tandlæge

Er du flyttet så langt væk, at du ikke længere har mulighed for at benytte din gamle tandlæge, eller er du utilfreds og ønsker at skifte til en ny klinik, er der flere forskellige ting, du skal overveje. Først og fremmest skal du selvfølgelig sikre dig, at den nye tandlæge er ordentlig og kan sit kram. Tjek fx at tandlægen tilbyder alle almindelige behandlinger og at anmeldelserne af klinikken er overvejende positive. Derudover er det også en god idé at vælge en tandlægeklinik, der ligger tæt på ens hjem, så man hurtigt kan komme dertil i tilfælde af akut opståede problemer.

visdomstand tandlæge

Fakta om visdomstænder

Hvad er visdomstænder?

De fleste mennesker har fire visdomstænder, men det er ikke alle, der mærker noget til dem, da de i princippet kan ligge gemt i kæben hele livet. Visdomstænder er et levn fra dengang, hvor den menneskelige kæbe var større, og vi havde brug for flere, stærkere tænder til at tygge og fordøje vores mad. Vores kost har ændret sig over tiden, men visdomstænderne bryder stadig frem, eller prøver på det, og det kan være et problem, da kæbepartiet i dag er mindre, og der derfor ikke altid er plads til de frembrydende visdomstænder.

skærer tænder søvne

Slider du på dine tænder i søvne?

Hvordan ved man om man skærer tænder?

Vågner du op om morgenen og føler dig uudhvilet? Oplever du voldsom spændingshovedpine, smerter og ømhed i kæberegionen eller problemer med at tygge ordentligt? Så er der desværre stor sandsynlighed for, at du skærer tænder i søvne og dermed slider unødvendigt på dine tænder.

barn tandlæge

Lær dit barn at gå til tandlægen

Som forældre ønsker man altid det bedste for sine børn, og derfor ønsker man selvfølgelig også  udelukkende at give sine gode vaner videre – at spise sundt, at dyrke motion og at passe godt på sig selv. Dårlige vaner, som fx rygning, sukkerafhængighed eller tandlægeskræk ønsker man ikke skal gå i arv, og derfor har man som forælder et ansvar for at lære sine børn om kroppen og sundhed allerede tidligt i livet. Er du i tvivl om hvordan du starter dialogen med dit barn, bringer vi her et indlæg om, hvordan man lærer sit barn at gå til tandlægen uden frygt.

toilet tandbørste

Fem ting du altid skal have på dit badeværelse

Daglig tandpleje

Det er den daglige forebyggende tandpleje, der bedst hjælper dig med at opretholde en sund mund- og tandhygiejne. Derfor er det vigtigt at have udstyret til det i orden, og ikke at sløse med de daglige ritualer. Hos Tandlægerne Skt. Anne Plads guider vi dig her til hvad du altid skal have stående klar på dit badeværelse, for at have de bedste forudsætninger for flotte, sunde tænder.

Daglig tandpleje – vejen til sunde tænder hele livet

Det er ikke for sjov, at vi fra barnsben lærer, at vi skal børste vores tænder både morgen og aften. Vores tænder har en vigtig opgave i at fungere som redskab, når vi spiser mad, og for at kunne varetage denne opgave, er det essentielt, at tænderne bliver plejet. Udover at være funktionelle udgør tænder desuden en markant del af vores udseende, hvorfor funktion og tandæstetik bør gå hånd i hånd. For hvem vil ikke gerne have sunde og pæne tænder hele livet?

Røntgen – et vigtigt redskab for tandlægen

Ikke alt kan ses med det blotte øje. Og selvom vi tandlæger hos Tandlægerne på Skt. Anna Plads mener, at kunne se meget, kan heller ikke vi se alt. Derfor er det heldigt, at vi i dag – i højere grad end nogensinde før – har midlerne til at undersøge dine tænder med røntgen. Røntgenstråler har en unik evne til at trænge gennem menneskekroppens væv, således at det på billeder er muligt at se alt fra tænder til knogler. Røntgenundersøgelse er altså en god mulighed for tandlægen for at få syn for sagen.

Effektiv behandling i trygge rammer
- til en fair pris!

Kontakt

Tandlægeselskabet Karen Juel Nissen ApS
Skt. Anne Plads 2, 2
5000 Odense C
Tlf: 66128695
info@tandlaegernesanktanne.dk

Åbningstider

8.00 – 15.00 Mandag
8.00 – 17.00 Tirsdag
8.00 – 15.00 Onsdag
8.30 – 18.00 Torsdag
8.00 – 15.00 Fredag

Find os