Lær dit barn at gå til tandlægen

Som forældre ønsker man altid det bedste for sine børn, og derfor ønsker man selvfølgelig også  udelukkende at give sine gode vaner videre – at spise sundt, at dyrke motion og at passe godt på sig selv. Dårlige vaner, som fx rygning, sukkerafhængighed eller tandlægeskræk ønsker man ikke skal gå i arv, og derfor har man som forælder et ansvar for at lære sine børn om kroppen og sundhed allerede tidligt i livet. Er du i tvivl om hvordan du starter dialogen med dit barn, bringer vi her et indlæg om, hvordan man lærer sit barn at gå til tandlægen uden frygt.

Læs bøger om emnet

Gå på biblioteket med dit barn og lån en god stak bøger om tandlæger og tandpleje – både faglitteratur og skønlitteratur. At læse en bog sammen er en god måde at introducere barnet til tandlægen på, da han/hun på denne måde kan udforske emnet i sikkerhed hjemme på sofaen. Vælg gerne bøger hvor tandlægebesøget bliver beskrevet ned i mindste detalje, så dit barn er forberedt på hvad der skal ske, hvorfor tandlægen gør som han gør, og hvorfor hans behandling er vigtig for vores sundhed.

Gør tandpleje til en leg   

Når dit barn har forstået, hvorfor det er vigtigt at passe godt på sine tænder, er der mange ting du kan gøre for at forvandle den daglige tandplejerutine til en sjov leg. Lad fx altid dit barn vælge sin egen tandbørste ud fra det væld af farverige, flotte tandbørster med motiver fra børnenes yndlingstegnefilm, som findes på supermarkedets hylder. At børste tænder med en “Frost-tandbørste” eller en “Biler-tandbørste” vil helt sikkert gøre rutinen lettere, for både dig og dit barn. Derudover elsker børn også lege og konkurrencer, og du kan derfor med fordel lave en lille sang eller sætte en timer, der passer med det antal minutter barnet skal børste for at holde sine tænder pæne og rene.

Giv ikke din egen frygt videre

Når du har fået etableret nogle gode tandplejerutiner hos dit barn, er det vigtigt, at du ikke gør noget for at spolere disse. Lider du fx af tandlægeskræk, må du aldrig vise dette overfor dit barn. Børn er yderst modtagelige, så hvis de ser at du frygter for at lægge dig i tandlægestolen, vil de højst sandsynligt selv påtage sig denne irrationelle frygt, og det ville jo være synd!

Hos Tandlægerne Skt. Anne Plads lægger vi stor vægt på at udføre tandpleje i børnehøjde, så børnene får en både tryg og sjov oplevelse i tandlægestolen. Vi giver gerne anvisninger, hvis vi ser, at der er mulighed for forbedring af tandplejen, men først og fremmest er vi der for at gøre dit barn fortroligt med en god mund- og tandhygiejne tidligt i livet og på den måde skabe de bedst mulige forudsætninger for dit barns sundhed.

Effektiv behandling i trygge rammer
- til en fair pris!

Kontakt

Tandlægeselskabet Karen Juel Nissen ApS
Skt. Anne Plads 2, 2
5000 Odense C
Tlf: 66128695
info@tandlaegernesanktanne.dk

Åbningstider

8.00 – 15.00 Mandag
8.00 – 17.00 Tirsdag
8.00 – 15.00 Onsdag
8.30 – 18.00 Torsdag
8.00 – 15.00 Fredag

Find os