Tandkroner


Holdbar og æstetisk beskyttelse

Kronebehandling er meget udbredt blandt voksne patienter, der ønsker at beskytte deres tænder. En krone kan bedst beskrives som en hætte, der sættes oven på en beskadiget tand og dermed genskaber tandens funktionalitet og æstetik.

Kronebehandling benyttes, hvis det ikke længere er muligt at redde en tand med en fyldning, hvis den er rodbehandlet eller hvis der er overhængende fare for at tanden knækker. En krone giver et utrolig holdbart resultat, som samtidig er kosmetisk smukt, hvilket gør kronebehandlingen til et populært valg.

Kroner kan fremstilles i flere forskellige materialer, hvoraf de mest udbredte rent porcelæn, en blanding af metal og porcelæn eller guld. Guld er klart det stærkeste materiale, men de fleste foretrækker dog porcelæn, da dette rent kosmetisk passer bedst til de andre tænder, og derfor giver et mere diskret og æstetisk resultat.

Sådan foregår en kronebehandling hos Tandlægerne på Skt. Anne Plads

Hvis vi vurderer, at du vil have gavn af en kronebehandling, for at beskytte eller genskabe en tand er det første vi gør, at slibe den pågældende tand til og derefter tage et aftryk af den, så vi kan fremstille en midlertidig krone. Herefter sender vi aftrykket til en lokal dansk teknikker, som vi har et tæt dagligt samarbejde med. Teknikeren bruger aftrykket til at fremstille en gipsmodel.

Ud fra denne model opmoduleres og fremstilles en krone, der passer præcis til dig og dine andre tænder. Når tanden passer i både form og farve sætter vi den fast med et tyndt lag cement, der limer kronen grundigt fast på den oprindelige tand.    

Mage tror at man for at få en krone på skal have tanden rodbehandlet, hvilket ikke er rigtigt. Man kan fint sætte en krone på en tand og undgår rodbehandling. Tilgengæld er det på sigt nødvendigt at rodbehandle ca. 10% af de tænder, som får påsat en krone, det er som oftest fordi at det er meget beskadiget tænder som undergår denne behandling.

En krone holder, hvis du er heldig, hele livet, og er derfor, på længere sigt, en utrolig fornuftig investering. En krone hverken knækker eller revner, og bevarer både den ideelle form og tyggeevne i årene der kommer. Du kan gøre dit til at forlænge holdbarheden af dine tandkroner ved at være omhyggelig med din tandbørstning, bruge tandtråd og tandstikker samt komme til de regelmæssige eftersyn hos din tandlæge.

Effektiv behandling i trygge rammer
- til en fair pris!

Kontakt

Tandlægeselskabet Karen Juel Nissen ApS
Skt. Anne Plads 2, 2
5000 Odense C
Tlf: 66128695
info@tandlaegernesanktanne.dk

Åbningstider

8.00 – 15.00 Mandag
8.00 – 17.00 Tirsdag
8.00 – 15.00 Onsdag
8.30 – 18.00 Torsdag
8.00 – 15.00 Fredag

Find os