Fem ting du altid skal have på dit badeværelse

Daglig tandpleje

Det er den daglige forebyggende tandpleje, der bedst hjælper dig med at opretholde en sund mund- og tandhygiejne. Derfor er det vigtigt at have udstyret til det i orden, og ikke at sløse med de daglige ritualer. Hos Tandlægerne Skt. Anne Plads guider vi dig her til hvad du altid skal have stående klar på dit badeværelse, for at have de bedste forudsætninger for flotte, sunde tænder.

1. Tandbørste

Tandbørsten er selvfølgelig det vigtigste, men det er ikke helt ligegyldigt hvilken tandbørste du vælger. Vælg altid en blød tandbørste med et børstehoved, der passer til størrelsen af din mund. Om du benytter dig af en almindelig eller en elektrisk tandbørste er underordnet, men det er vigtigt, at du ikke børster for hårdt, da du ellers risikerer at skade den beskyttende emalje.

2. Tandpasta

Når det kommer til tandpasta, er det vigtigt at vælge en variant med et godt indhold af fluor i. I store mængder er fluor farligt, men i den dosis der er i tandpasta, har det den effekt, at det styrker tændernes emalje mod bakterie- og syreangreb.

3. Tandtråd

At børste tænder er ikke det eneste vigtige middel til at styrke tændernes sundhed. Det er ikke alle steder at tandbørsten kan nå ind, når der børstes, og man bør derfor altid supplere med tandtråd eller tandstikkere, så man kan fjerne madrester og andre bakterier mellem tænderne. Du kan både bruge tandtråd på rulle eller tandtråd, der er sat fast på en holder, der samtidig fungerer som tandstik. Begge dele er gode, det vigtige er bare, at du husker at gøre tandtråd til en fast del af din daglige tandplejerutine.

4. Solotandbørste

Der er ikke mange, der benytter sig af solotandbørster, men det kan faktisk være nødvendigt, hvis man ønsker at børste sine kindtænder, eller andre steder hvor den almindelige tandbørste ikke kan komme ind. Den er desuden også god, hvis man har bøjle, broer eller proteser, der har brug for ekstra rengøring.

5. Tungeskraber

Hvis man vil være sikker på en god og frisk ånde, kan man slutteligt overveje at investere i en tungeskraber. Skraberen er designet efter tungens form og trækkes forsigtigt over tungen, indefra og ud, for på denne måde at fjerne bakteriebelægninger.
Har du brug for mere information om hvordan du bedst passer på dine tænder, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 66 12 86 95 eller gennem den kontaktformular du finder her på siden.

Effektiv behandling i trygge rammer
- til en fair pris!

Kontakt

Tandlægeselskabet Karen Juel Nissen ApS
Skt. Anne Plads 2, 2
5000 Odense C
Tlf: 66128695
info@tandlaegernesanktanne.dk

Åbningstider

8.00 – 15.00 Mandag
8.00 – 17.00 Tirsdag
8.00 – 15.00 Onsdag
8.30 – 18.00 Torsdag
8.00 – 15.00 Fredag

Find os