Vi har åbent!

Du kan fortsat trygt gå til tandlæge som tidligere ifølge sundhedsstyrelsen.

Vi følger strenge hygiejniske retningslinjer.

Rodbehandling

Rodbehandling af tand

Professionelle og erfarne tandlæger inden for tandbehandlinger

Vi har åbent!

Du kan fortsat trygt gå til tandlæge som tidligere ifølge sundhedsstyrelsen.

Vi følger strenge hygiejniske retningslinjer.

Rodbehandling

De fleste tænder rodbehandles, fordi bakterier trænger helt ind til tandens nerve via et dybt hul/cariesangreb i tandsubstansen. Bakterierne forårsager en betændelsesproces i tandens nerve, som med tiden gør, at tandens nerve dør.

I nogle tilfælde opdager man selv, at nerven har det dårligt, fordi man har smerter. I andre tilfælde diagnosticerer tandlægen det ud fra de kliniske fund og et røntgenbillede.

Hvad er en rodbehandling?

Når man rodbehandler, fjerner man den betændte nerve og desinficerer roden, hvilket kan tage flere behandlingsseancer. Grunden til at foretage denne behandling er, at betændelsen med tiden vil brede sig til knoglen rundt om tanden og i visse tilfælde lave en tandbyld eller cyste. Jo længere man går med betændelsen, jo ringere er tandens prognose.

Ved behandlingen fjerner vi det betændte væv, glatter sider og kanter af i kanalerne, således at vævet afslutningsvis erstattes med et fyldningsmateriale. Nogle tænder har 1 kanal, mens andre har 4-5 kanaler. Nogle kanaler er fint lige - andre er krumme og irregulære. Disse kanaler kræver speciel træning af behandleren. Efter 6-12 måneder tages et kontrolrøntgenbillede.

Afhængig af tandens diagnose og behandlingsforløbet kan den rodbehandlede tand i visse tilfælde forsynes med den endelige erstatning med det samme. Andre gange er det en fordel at observere knoglens opheling efter afsluttet behandling.

Efter behandlingen

En rodbehandlet tand reagerer ikke på samme måde overfor tryk som en tand, der ikke er rodbehandlet. Det betyder, at man ubevidst kan komme til at overbelaste en rodbehandlet tand, så den flækker. Flækker tanden på langs, er der kun én udvej, og det er at trække tanden ud. Hvis tanden er meget svækket efter rodbehandlingen, anbefaler vi ofte, at den rodbehandlede tand forsynes med en krone. Så er risikoen for, at tanden flækker meget lille.

Tandlægerne på Sankt Anne Plads er en tandlægepraksis i moderne og trygge rammer i hjertet af Odense. Vi er opdateret på den nyeste faglige viden og tilbyder holdbare behandlinger til fair priser.


Effektiv behandling til en fair pris


Vi har fokus på faglig viden og udvikling


Central beliggenhed i Odenses største lægehus