Kæbeledsproblemer

Behandling af problemer i kæbeled og tyggemuskler

Problemer med kæbeled og tyggemuskler

En tredjedel og op mod halvdelen af befolkningen oplever problemer med kæbeleddet. Nogle af de generelle symptomer på kæbeledsproblemer kan være:

  • Knæklyde under tale, tygning og åbning af kæben
  • Besvær med at åbne og bevæge underkæben
  • Smerter ved kæbeled og ører
  • Kæbeleddet går af led
  • Spændingshovedpine

Årsager til kæbelidelser

Besvær med kæbeleddet kan have flere årsager og kan skyldes en kombination af forskellige forhold. Kæbebesvær kan eksempelvis hænge sammen med en overbelastning af kæberne og ved overbid eller forkert sammenbid. Teenagere kan opleve problemer med kæbeled og tyggemuskler, hvis de ikke har fået rettet tænder, men også neglebidning og tyggegummi kan overbelaste kæbeleddet. En forkert tandstilling, tænderskæring og ledsygdomme, som eksempelvis leddegigt, kan også medføre problemer med kæbeleddet.

Undersøgelse af kæbeledsproblemer

En undersøgelse hos tandlægen kan klarlægge, om der er tale om lettere kæbeledssymptomer, der er forbigående og ikke kræver behandling. Vi udfører undersøgelser af kæbeled, bidfunktion og tyggemuskler og eventuelt røntgenoptagelser, hvis det er nødvendigt.

Behandling af kæbeledsproblemer

Behandlingen afhænger af problemets årsag og omfang og en vurdering af, om tandretning, medicinsk eller kirurgisk behandling kan hjælpe på symptomerne. Vores tandspecialister kan vejlede om ledøvelser og smertelindring samt henvise til speciallæge. Vores tandlæger på Skt. Anne Plads har et godt fagligt samarbejde med læger og sundhedspersonale i lægehuset, hvor vi har adresse.

Tandlægerne Skt. Anne Plads er en tandlæge- og specialtandlægepraksis i moderne og trygge rammer i hjertet af Odense. Vi er opdateret på den nyeste faglige viden og tilbyder holdbare behandlinger til fair priser.


Effektiv behandling til en fair pris


Henvisningspraksis i tand-, mund- og kæbekirurgi


Central beliggenhed i Odenses største lægehus