Vi har åbent!

Du kan fortsat trygt gå til tandlæge som tidligere ifølge sundhedsstyrelsen.

Vi følger strenge hygiejniske retningslinjer.

Bidskinner

Bidskinner

Hovedpine, tyggesmerter og tandskæren kan fjernes!

Vi har åbent!

Du kan fortsat trygt gå til tandlæge som tidligere ifølge sundhedsstyrelsen.

Vi følger strenge hygiejniske retningslinjer.

Undgå tandslitage og smerter med en bidskinne

Mange mennesker lider af spændingshovedpine og smerter fra tyggemusklerne på grund af bidfunktionelle problemer. Nogle oplever at skære eller presse tænder i søvne, som slider hårdt på tænderne og kan give smerter i kæberne. I mange tilfælde kan en individuelt tilpasset bidskinne afhjælpe problemerne og aflaste kæberne.

Hos Tandlægerne på Skt. Anne Plads bruger vi primært de hårde bideskinner, en hård refleksfrigørende bideskinne (RFS-skinne). Da vi fra vores arbejde på universitetet og kæbekirurgisk afdeling på hospitalerne ved, at det er med denne skinne, du får det bedste resultat og lindring af dine gener.

Vi har god erfaring med skinnebehandling, så tal med din tandlæge, hvis du har brug for afhjælpning af hovedpine, tandslid og smerter fra tyggemusklerne.

Slitage, revner og løse tænder

De fleste af os oplever med jævne mellemrum at skære tænder, men ved længerevarende og omfattende tænderskæren, kan man risikere en nedslidning af tænderne. Ydermere kan et stort pres på tænderne medføre, at tænderne løsner sig, revner, knækker eller at emaljen bliver beskadiget. Skaderne kan give anledning til isninger og smerter, da tænderne bliver følsomme over for varme og kulde. Det største problem ved udtalt tandslid er, at der kan blive behov for en omfattende genopbygning af flere tænder. Har du tendens til at skære eller presse tænder, er det derfor en god idé at forebygge slid med en bideskinne.

Hvordan kan man bekæmpe tænderskæren?

Vi anbefaler hos Tandlægerne på Sankt Anne Plads, at du går til regelmæssigt tandeftersyn, så vi kan vurdere, om du lider af tænderskæren (bruksisme), og om det kan afhjælpes med en bidskinne. Bidskinnen bliver individuelt tilpasset, så den passer nøjagtigt til dit tandsæt. Du skal sove med bidskinnen om natten, så tyggemusklerne aflastes, og en nedslidning af tænderne undgås. Bideskinnen opbevares i den udleverede beholder, når du ikke har den i munden. Og inden du placerer skinnen i munden, skal du altid rengøre den omhyggeligt. Vi fraråder kraftigt at benytte bideskinner købt på apoteket, nettet eller i sportsbutikker. Er man uheldig kan ens sammenbid blive skævt, og man får i værste tilfælde behov for dyr bøjleregulering hos en specialtandlæge. En bideskinne skal derfor altid fremstilled hos din tandlæge ud fra individuelle aftryk og tilpasses regelmæssigt.

Kontakt os om bidskinner

Har du brug tandlægefaglig hjælp til at vurdere, om en bidskinne kan hjælpe dig, så er du velkommen til at kontakte os hos Tandlægerne på Sankt Anne Plads.

Tandlægerne på Sankt Anne Plads er en tandlægepraksis i moderne og trygge rammer i hjertet af Odense. Vi er opdateret på den nyeste faglige viden og tilbyder holdbare behandlinger til fair priser.


Effektiv behandling til en fair pris


Vi har fokus på faglig viden og udvikling


Central beliggenhed i Odenses største lægehus